Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Bölümümüz öğrencilerinden Betül Aydın, Burçin Sunar, Bülent Boncuk, Esra Karadeniz, Pınar Şeyma Taştepe, Şahin Çoluk, Yasin Çetin ve Zümrüt Danır "EFIS 2017 Geleceğin Mühendisleri Uluslararası Öğrenci Sempozyumu"nda sözlü sunum yaparak bölümümüzü temsil etmişlerdir. Kendilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Bülent Ecevit Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri 7-8 Nisan 2017 tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'de, "University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest" tarafından düzenlenen IF IM CAD 2017 uluslararası öğrenci sempozyumunda ülkemizi temsil ettiler. 32 bildirinin sunulduğu sempozyuma Bülent Ecevit Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden 4 sözel bildiri ile katılım sağlandı. 4. Sınıf öğrencileri Beste Nur KARAKAYA, Burçin SUNAR, Zümrüt DANIR, Betül AYDIN ve Furkan ÇELEBİ, Yrd. Doç. Dr. Özgür ZEYDAN ile birlikte hazırladıkları bildirileri; yine 4. Sınıf öğrencisi Halil Burak ERTÜRK ise Yrd. Doç. Dr. Nizamettin ÖZDOĞAN ile birlikte hazırladığı bildiriyi sundular. Sempozyum sonunda Beste Nur KARAKAYA en iyi 2. Sunum ödülünü aldı.

Sempozyumda sunulan bildiriler ve yazarları şu şekildedir:

1. Assessment of PM10 Limit Exceedances in Turkish Cities (Özgür ZEYDAN, Beste Nur KARAKAYA)
  2. Greenhouse Gas Emissions and Climate Change Vulnerabilities of Certain European Countries (Özgür ZEYDAN, Burçin SUNAR, Zümrüt DANIR)
  3. Cost of Recycling in Zonguldak City Centre (Özgür ZEYDAN, Furkan ÇELEBİ, Betül AYDIN)
  4. Removing Heavy Metals from the Soil with Phytoremediation (Halil Burak ERTÜRK, Nizamettin ÖZDOĞAN)

Romanya_ifimcad_2017

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından British Council işbirliğiyle ve Newton- Kâtip Çelebi Fonu desteğiyle düzenlenen Endüstriyel Simbiyoz Konferansı ve Proje Pazarı, 1 Şubat 2017 tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 56 proje başvurusunun yapıldığı ve bunlar içerisinden seçilen 32 projenin sergilenmeye değer bulunduğu proje pazarına üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Bahar Sarıöz ve Pelin Çelik de hazırladıkları projeleri ile katıldılar. Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Zeydan'ın danışmanlığında hazırlanan "Uçucu Kül, Çimento ve Elyafla Yalıtım (Mantolama) Malzemesi Üretilmesi" başlıklı projeleri Proje Pazarı etkinliğine kabul edilen ve lisans düzeyinde öğrenciler tarafından geliştirilen tek proje olma özelliğini göstermektedir.

Bursa Proje Pazarı

Öğrencimizin Başarısı

Bölümümüz öğrencisi Ebru ÇAKIR'ın yazmış olduğu Yarım Kalanlar ve Davet Şiirleri Kampüsün Sesi dergisinin 6. sayısında yayınlanmıştır. Kendisini tebrik ederiz.

Workshop

"Çevre Mühendisliğinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" başlıklı Workshop 21.Mart.2014 günü saat 13:30'da Arif Amirov Konferans Salonunda yapılmıştır. Workshop sonunda yapılan çekilişte 5 öğrencimiz ücretisz MapInfo eğitimi almaya hak kazanmıştır. Wokshop'a katılan öğrencilere ayrıca katılım belgesi de verilmiştir.

CBS günü wokshop

Çatalağzı Termik Santrali Teknik Gezisi

Çatalağzı Termik Santrali Zonguldak vilayetinin merkez ilçesine bağlı, Zonguldak'ın 15 km doğusunda bulunan ve bugün ülkemizin elektrik enerjisinin %1.5 ini karşılayan 2x150 MW'lık kurulu gücü ile yılda 2 milyar KW saate yaklaşan elektrik enerjisi üretimiyle Termik Santraller arasında ilk sırada yer alan Çatalağzı Termik Santrali'ne 12.03.2012 tarihinde gezi düzenlenmiştir.
Gezinin ilk aşamasında Termik Santralin tanıtım videosu izlendi. Ardından kum tutucu, iyon değiştirici, reçine, kazan, türbin, jeneratör, kontrol odası, baca ve soğutma suyunun alındığı kısımlar gezilerek gezi tamamlandı.

ÇATES Teknik Gezisi

2010 Bahar Şenlikleri - Kortej Yürüyüşü

Bahar Şenlikleri Kortej Yürüyüşü'nden görüntüler

TEKNİK GEZİ

Çevre Kulübü, 07.05.2010 tarihinde İstanbul Ömerli Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi'ne ve Paşaköy Atıksu Arıtma Tesisi'ne teknik gezi düzenlemiştir.

Teknik Gezi Fotoğraf Albümü

KONFERANS

Çevre Kulübü'nün katkılarıyla, İ.T.Ü. Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı'nın konuşmacı olarak katılacağı "Su ve Atıksu Arıtımında Membran Biyoreaktörlerin Kullanımı ve Geleceği" konulu konferans 15 Nisan 2010 Perşembe günü saat 15:00'da Z.K.Ü. konferans salonunda yapılmıştır.

Konferans Fotoğraf Albümü

ONUR BELGELERİ DAĞITIM TÖRENİ

Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize Onur Belgeleri, 19 Mart 2010 Cuma günü saat 14:00'da Z.K.Ü. Konferans Salonu'nda yapılan törenle verilmiştir.

Onur Belgesi Dağıtım Töreni Fotoğraf Albümü

TEKNİK GEZİ

12 Mayıs 2009 Salı günü, Z.K.Ü. Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin katılımıyla, Kozlu-Ulatan Barajı ve Zonguldak Metropolitan Belediyeler Birliği İçmesuyu Arıtma Tesisi'ne teknik gezi düzenlenmiştir.

Teknik Gezi Fotoğraf Albümü

KONFERANS

"Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında, Z.K.Ü. Çevre Kulübü'nün katkılarıyla, O.D.T.Ü. Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü YETİŞ'in konuşmacı olarak katıldığı "SU VE ATIKSU YÖNETİMİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR" konulu konferans 20 Mart 2009 Cuma günü saat 14:00'da Z.K.Ü. Konferans Salonu'nda yapılmıştır.